Wijnmaker Bernardus

Jim McCabe, die sinds 2009 bij Bernardus werkt, begon zijn carrière in de wijnmakerij en werd in 2014 gepromoveerd tot assistent-wijnmaker. Hij is buitengewoon vertrouwd met de kenmerkende stijl van Bernardus-wijnen, en dat is geen toeval.

Hij heeft namelijk de fijne kneepjes van het vak geleerd van niemand minder dan de voormalige wijnmaker Dean DeKorth. Dean DeKorth, een Amerikaan met een Franse wijnopleiding, heeft zijn eerste ervaringen met wijn opgedaan tijdens zijn opleiding en stages in Frankrijk. Een essentieel aspect van Deans training in de Bourgogne was het vermogen om aroma's, smaakkwaliteiten en textuurelementen in wijn te onderscheiden. Dean heeft volledig vertrouwen in het vermogen van zijn leerling, McCabe, om de kwaliteit en het kenmerkende karakter van de Bernardus-wijnen te behouden.

De wijngaardmanager en duurzaamheid

Matthew Shea's wortels in de Carmel Valley gaan twee generaties terug. Matthew, de zoon van een meestertuinman, groeide op met een inherent begrip van de vallei, de tuinbouw en ecologie.

De drie wijngaarden van Bernardus worden beheerd door Matt Shea, een voorvechter van duurzame praktijken die de gezondheid van de wijnstokken en de bodem waarborgen en tegelijkertijd de afhankelijkheid van chemische meststoffen en pesticiden verminderen. Zijn doel is om het best mogelijke fruit te produceren met zorg voor het land waarop het groeit. “Mijn filosofie voor de landbouw komt voort uit mijn achtergrond van 13 jaar in Oregon om premium Pinot Noir biologisch, biodynamisch en conventioneel te telen”, zegt hij. “Ik heb al die soorten landbouw samengesmolten tot een aanpak die zo duurzaam mogelijk is en echt is afgestemd op dit type wijngaard in Monterey County.” Hij bewerkt in totaal 54 hectare tussen de drie landgoedwijngaarden van Bernardus, die allemaal in de Carmel Valley AVA liggen.

Ontdek de wijnen van Bernardus