De Cantina's / Wijnhuizen
Naast de uitgebreide informatie over de wijnen, leest u bij Allora ook leuke informatie over de verschillende door ons ontdekte wijnmakers. Alle wijnhuizen zijn door ons zelf bezocht en graag vertellen wij meer over de geschiedenis en unieke kenmerken van ieder huis, of zoals de Italianen zeggen de Cantina.
Le Rive Di Bonato SS
De agrarische bedrijfsboerderij Le Rive is gevestigd in Nigrisia di Ponte di Piave, in de provincie Treviso (Italië) in het oostelijke deel van "Gioiosa et Amorosa Marca Trevigiana", 30 kilometer van Venetië.
De wijnproducerende carrière van Family Bonato heeft zich door de jaren heen ontwikkeld en geëvolueerd in het hart van het grondgebied van Marca Trevigiana.
Feudo Arancio
De Feudo Arancio-wijnen komen van het prachtige eiland Sicilië in het hart van de Middellandse Zee. Een genereus land badend in intens licht en met een klimaat van droge wind, ideaal voor de productie van rijke wijnen, intens en vol met unieke geuren en aroma's. Deze wijnen doen denken aan de unieke en authentieke smaken van Sicilië.
Ca'Rugate
Ten noorden van het dorpje Soave ligt het wijnhuis Ca’ Rugate. Ca’ Rugate dankt zijn naam aan de Rugate-heuvel. Het grootste deel van de wijngaarden van Ca’ Rugate ligt op deze donkere, vulkanische grond van deze heuvel. De familie Tessari, inmiddels de vierde generatie, maakt er wijnen die geënt zijn op historie en traditie. Wijnen met precisie en het karakter van de vulkanische grond. Naast het kwalitatief zeer aansprekende scala aan Soave’s met internationale faam, maakt Ca’ Rugate ook zeer stijlvolle en verfijnde Valpolicella-wijnen, met als hoogtepunt de Amarone della
Valpolicella Punta 470.
Bernardus
Ben Pon beschouwde wijn als kunst. Een kunstvorm die het gewone overstijgt. Deze filosofie klinkt nog steeds door in hoe Bernardus wijn maakt. Met oog voor detail, kwaliteit en de ambitie om de allerbeste wijnen te maken. De wijnmaker houdt alle wijngaarden nauwlettend in de gaten zodat de druiven in perfecte rijpheid geplukt kunnen worden en de juiste balans in suikers, zuren en tannine bezitten.
Steeds meer gevestigde Franse wijnhuizen stappen over op roestvrijstalen vaten. Bernardus kiest er bewust voor om op traditionele wijze wijn te blijven maken. We lageren onze wijnen op Franse eikenhouten vaten, die speciaal voor Bernardus worden gemaakt in de Bordeaux en Bourgogne. Het eikenhout komt van verschillende Franse tonnellerieën, waardoor verschillende aroma’s mooi samensmelten.